neděle 12. května 2013

JACK DANIEL´S TENNESSEE HONEY


Jack Daniel´s Honey


 
Od pondělí 6.května 2013 je na českém trhu dostání opravdová lahůdka. Musím přiznat, nejsem zrovna zastáncem ochucených whiskey. Už dost, že se na našem trhu objevují každý měsíc nové a nové druhy ochucených piv a co se týče flavoured destilátů  také z toho nejsem zrovna nadšený. Konzervativec se v dnešní době  musí obrnit notnou dávkou trpělivosti, už to není spotřebitel, kdo se přizpůsobuje trhu a výrobcům, ale trh se přizpůsobuje spotřebitelům. Proto se v dnešní tvrdé konkurenci i v alkoholovém průmyslu setkáváme stále častěji, pro konzervativce bohužel, se stále zajímavějšími "mixy" piv, vodek, rumů a whiskey.

Zatím jsem ale ochutnal jen jednu ochucenou whiskey, o které bych mohl říci že byla vynikající! Byla to práve Jacka Daniel´s Tennessee Honey. Tennessee Honey v sobě dokonale snoubí skutečnou příchuť medu ale i bohatou a autentickou chuť whiskey Jack Daniel´s, která osloví nejen milovníky whiskey ale i ty, kteří svět whiskey teprve objevují. Poprvé jsem se s touto skvělou ochucenou tennessee whiskey setkal minulý rok v USA, kdy jsem cestoval východními státy (palírnu v Tennessee jsem prostě navštívit musel, bylo to jen 140 mil. zajížďka) a musím uznat opravdu povedený kousek. Ač název v mnohých z vás může evokovat, že se jedna o slabší likér v podobě Winter Jacka (Appel Whiskey Punch) nenechte se zmást. Síla 35% alkoholu je v tomto likéru rafinovaně skryta za jemnost a sladkost včelího medu. To vše je navrch korunováno tradicí palírny Jacka Daniela z Tennessee.

Jack Daniel´s Tennessee Honey je směs whiskey Jack Daniel´s Old No.7 Tennessee a unikátního medového likéru, jež si palírna sama vyrábí. Pevně doufám, že se mi poštěstí a budu moci tento likér jednou ochutnat ve své surové podobě. Pokud si jen zlehka přivoníte, Jack Daniel´s Tennessee Honey nabízí lehké, sladké medové aroma s tóny cukrového javoru, přes nějž je Jack Daniel´s překapáván. Chuť je naprosto nezaměnitelná, pozor, nemyslete si, že se jedná o nějakou napodobeninu obdobných likérů! Jack Daniel´s Tennessee Honey má stejné charakteristické tělo, jako klasický Jack, s tím rozdílem, že se jeho chuťový profil mísí s nejlepším medem z Tennessee. Jack Daniel´s Honey je však mnohem jemnější než většina jemu podobných produktů, načež dojezd příjemně zakulacuje sladkost medu, čímž se pro mnohé stane konzumace "Jacka" ještě větším zážitkem.
Co tedy můžete od Jack Daniel´s Honey očekávat? Jemnou příjemnou chuť medu, která neuvěřitelně až harmonicky doplňuje whiskey Jack Daniel´s přičemž díky medu působí mnohem hladším a sladším "dojezdem", nežli klasický Old No. 7 (nebudu srovnávat s Gentleman Jackem:-) to bychom byli někde jinde). 
Jack Daniel´s Tennessee Honey doporučuji spíše pro běžnou konzumaci a to jen jako vychlazený, případně on "the rocks" (tedy jako klasickou whiskey na led) kdy se výrazně projeví medová chuť. Pokud se Jack Daniel´s Tennessee Honey ale opravdu rozhodnete s míchat ideální je limonáda, zázvorový tonic nebo zázvorové pivo případně s Coca-Colou (osobně ale nejsem zastánce této kombinace, už jsem se s tím ale v US ne jednou setkal, ja kse říká: "Jiný kraj, jiný mrav"). Osobně však preferuji variantu v nemražené sklenici s vychlazeným Jack Daniel´s Tennessee Honey bez ledu. Ale jak praví Richar Grindal ikona světa whiskey: "Jak se má správně pír whiskey? Tak jak vám no nejlépe vyhovuje." Tak prosím neberte má doporučení jako dogma.
Jack Daniel´s Tennessee Honey je výborný produkt, který se dle mého názoru stane skvělým doplňkem restaurací, klubů a barů. Obzvláště velký potenciál vidím v oblasti zimních středisek, kde směle může konkurovat oblíbeným "hot shotům" a jiným lyžaři oblíbeným nápojům. Troufám si říct, že se Jack Daniel´s Tennessee Honey brzy stane nedílnou součástí portfolia nabízených whiskey všech kvalitních podniků.
Sečteno podtrženo, Jack Daniel´s Tennessee Honey je další úžasný produkt doplňující stávající portfolio palírny Jack Daniel´s. Máte-li rádi ochucené rumy a vodky, rozhodně by jste si Jack Daniel´s Honey neměli nechat ujít. To co jej ale od jiných ochucených destilátů odlišuje, je neuvěřitelně jemný chuťový profil.

Jacka Daniel´s Tennessee Honey je prostě něco zvláštního! Zvláštně dobrého!

Martin

Žádné komentáře:

Okomentovat