čtvrtek 1. srpna 2013

KOKTEJL - BACARDI & COKE (THE ORIGINAL CUBA LIBRE)



BACARDI & COKE (THE ORIGINAL CUBA LIBRE)
---------------------------------------

Ingredience:
---------------------
5 cl Bacardi Superior
15 cl Coca-Cola
limeta
led

Postup:
---------------------
Naplňte sklenici highball ledem, nalijte 5 cl Bacardi Superior a potom Coca-Colu. Vymáčkněte jeden klínek (měsíček) limety, zamíchejte a podávejte.


Sklo:
---------------------
highball

Příprava:
---------------------
straight way (přímo ve sklenici)


Historie koktejlu:
---------------------
BACARDI & COKE The OriginalCuba Libre je nejoblíbenější nápoj na světě. Zrodil se v době střetů Spojených států a Španělska, za španělsko-americké války na přelomu 19. a 20. století. S Teddym Rooseveltem tehdy dorazili na Kubu i američtí tvrdí hoši i obyčejní Američané.

Jednoho odpoledne si skupina amerických vojáků vyšla na procházku do
baru ve staré Havaně. Mladý poslíček Fausto Rodrigues posléze vyprávěl, jak do baru vstoupil kapitán a objednal si rum BACARDI a Coca-Colu s ledem a kouskem limetky. Nápoj pil s takovou chutí, že si jeho kamarádi nechali od barmana připravit kapitánův drink i pro sebe.
BACARDI rum s Coca-Colou se stal okamžitě hitem, už tenkrát dokázal tento drink navodit atmosféru dobré nálady a přátelství.

Při další rundě jeden z vojáků navrhl připít osvobozené Kubě - "Por Cuba Libre!! Kapitán zvedl sklenku a zanotoval válečný pokřik, který provázel vojáky ve vítězné válce za nezávislost Kuby.

Každou hodinu se na celém světě prodá více než 281.000 drinků BACARDI & COKE The Original Cuba Libre a tento nápoj právem patří mezi nejoblíbenější.


Zdroj : www.bacardi.com
Upravil : Marty

Žádné komentáře:

Okomentovat