úterý 25. března 2014

KOKTEJL - HAVANA CLUB - PIŇA COLADA


HAVANA CLUB - PIŇA COLADA
---------------------------------------

Ingredience:
---------------------
Havana Club Anejo Blanco 6cl
Kokosový sirup 2cl
ananasový džus 10cl
smetana 4cl
ananas
barová třešeň
led

Postup:
---------------------
Nejprve si připravíme sklenici s ledem a nachladíme ji. Pak do shakeru s ledem nalijeme 6cl rumu, následně kokosový sirup, 4 cl smetany a ananasový džus. Vše důkladně protřepeme v shakeru a slijeme přes strainer (nebo sítko) do předem připravené a nachlazené sklenice.
Ve finále ji koktejl ozdobíme ananasem s barovou třešní. Jako ozdobu můžeme použít ananas v kombinaci s lístky z ananasu.


Sklo:
---------------------
tumbler nebo klasická sklenice na piňa coladu na stopce

Příprava:
---------------------
shaker


Informace o drinku:
---------------------

Drink vznikl na Kube v roce 1922. V oblasti Karibského moře se vždy připravuje z čerstvého kokosu a ananasu. Společně se rozmixují v mixéru a následně, již ve sklenici, doplní bílý rum. V Evropě se pak zpravidla kokos nahrazuje kokosovým sirupem a ananas zase ananasovým džusem. Někdy se lze setkat i s variantou, kdy je kokosový sirup doplněn či zcela nahrazen smetanou, případně ještě existuje varianta Malibu (což je bílý rum s kokosovým sirupem) + ananasový džus + smetana. S pravou Piňa coladou to ovšem má společný už jen název. V obou případech by se mělo servírovat s plátkem ananasu.

@via Marty

Žádné komentáře:

Okomentovat